Hoe te programmeren een VHF Radio

02/20/2012 by admin

Hoe te programmeren een VHF Radio

VHF radio omvat communicatie-platformen in de VHF bereik, inclusief amateur en marine radio. Programmeren van een VHF radio uit de doos kunnen enigszins uitdagende voor ontluikende amateur radio-operators. Helaas, het is niet het type plug-and-play toepassing die zijn we uitgegroeid gewend in het digitale tijdperk. VHF-radio's nodig eerste programmering voor simplex- en repeater werking voordat zij in staat om communicatie met lokale ham radio gebruikers zijn. Bovendien zijn de functies die nodig zijn meestal ingebed in het complex, geavanceerde Radiomenu. Gelukkig, zijn er enkele tijdbesparende stappen die u kunt nemen.

Instructies

• Verkrijgen van uw licentie amateur radio, nadat u een licentie moet voor het opereren van een ham radio. Raadpleeg de instructiehandleiding van uw VHF radio's. Een inzicht van de stappen van de initiële set-up voor "simplex" radiocommunicatie. Houd uw instructie handleiding op een veilige plaats. U hebt deze om te herprogrammeren uw radio nodig.

• Identificeren van andere VHF of "ham" operatoren in uw gemeenschap die deelnemen aan simplex communicatie. Word lid van ham radio-gerelateerde organisaties die kunnen online worden gevonden. Bezoek websites zoals Amateur radionieuws en functies voor het programmeren van tips en contacten van andere VHF radio exploitanten met wie u kunt communiceren.

• Tune uw radio op de frequentie die u en de andere ham-exploitanten die u hebt geïdentificeerd en zal communiceren met is overeengekomen. Zwenking vandoor uw radio repeater frequentie-shift-functie, want dit voor professionele toepassingen, zoals officiële politie is en vuur communicatie.

• Uw radio-uitgangsvermogen ingesteld op laag energieverbruik, programma de squelch controle om statische ruis, en past u de volumeregelaar tot een normaal niveau.

• Uw radio op de juiste frequentie, oftewel de VFO modus instellen Zorg ervoor dat uw radio is niet in het geheugen-modus door op zoek naar een M of ander kanaalnummer op de radio-display.

• Verzenden door op de PTT- of duw te spreken drukken op de voorkant van uw ham radio. Wacht een paar seconden na het indrukken van de toets PTT voorafgaand aan praten om voldoende tijd te geven om te beginnen overbrengen modus. U bent nu instellen om te genieten van VHF radiocommunicatie.Gerelateerde Berichten