Hoe de zee komkommers reproduceren?

10/08/2012 by admin

Zee komkommers, zo genoemd vanwege hun vorm, zijn nauw verwant aan zeesterren en zee-egels. Er zijn een geschatte 1250 soorten die gevonden kan worden in de bodem van de ondiepe Oceaan over de hele wereld bevolken. Ze komen in een breed scala aan kleuren, maten en lichamelijk gezwellen. Niet alle zee komkommers reproduceren op dezelfde manier.

Typen

De meeste soorten van zee komkommers reproduceren seksueel, maar een paar anderen reproduceren aardlingen. Geslachtelijke voortplanting wilt sperma en eicellen combineren voor de productie van de volgende generatie. Sommige soorten is afhankelijk van de mannetjes en vrouwtjes om de sperma en de eieren, maar andere diersoorten kunnen zowel de zaadcellen als de eicellen vrijkomen. Bij de ongeslachtelijke voortplanting, de zee komkommer verdeelt en wordt twee wezens in plaats van één.

Verzorgende

De meeste soorten soorten van de zee komkommer gewoon vrij hun eieren of sperma of verdeel in twee en niet deelnemen in de zorg voor jongeren. Echter zullen volgens "factoren die invloed de reproductie van zee komkommers" (Angela Mackey, 2002), 3 procent van de soorten van de zee komkommer tijd zorg voor de jongeren. Ze hebben zakjes binnenkant van hun organen waar de eieren kunnen groeien. Ten slotte komen ze de moeder van een scheur in het lichaam.

Paaien

Vele soorten moeten minstens twee jaar voordat ze geslachtsrijp zijn. Afhankelijk van de hoeveelheid beschikbaar voedsel, zullen sommige soorten kiest om seksueel of aardlingen te reproduceren. Alleen als er een heleboel voedsel beschikbaar is zullen de meeste soorten van zee komkommers reproduceren seksueel.

Geslachtsklieren

De meeste zee cumber soorten hebben een enkel orgaansysteem in hun lichaam dat eieren of sperma produceert. De sperma of eieren zijn verdreven door een zeer kleine poriën in de achterkant van het schepsel's hoofd. Sommige soorten hebben maar liefst drie van deze poriën. Soorten zoals de ster-studded zee komkommer aan de achterkant de voorste helft van hun lichaam tot net voor het verdrijven van eieren of sperma.

Gevangenschap

Vele soorten zee komkommer kan met succes reproduceren in gevangenschap. Grote broedbanken in Azië produceren miljoenen soorten 20 eetbare zee komkommer om te voldoen aan de vraag van het publiek. Zee komkommers zijn niet alleen gegeten, maar worden ook gebruikt in de farmaceutische industrie. Soorten die worden gekweekt zijn Aposichopis japonicus, Holothuria scabra en Holothuria noblis.Gerelateerde Berichten