Hoe vindt u de lengte van de straal van een cirkel

03/13/2014 by admin

De straal van een cirkel is de afstand van het centrum met elk willekeurig punt ligt op de cirkel. Computing verschillende geometrische parameters van een cirkel met inbegrip van de straal is een gemeenschappelijke soort wiskunde probleem. Om erachter te komen de lengte van de RADIUS-u moet weten ten minste één van de volgende waarden: de diameter van de cirkel, de omtrek van de cirkel of de oppervlakte van een cirkel.

Instructies

• De constante "pi" krijgen met de gewenste precisie (Zie de referenties) dat is nodig voor de berekening van de cirkel-meetkunde; de constante pi afgerond tot duizenden, 3.142 is voldoende voor de meeste berekeningen.

• Verdeel de cirkel-diameter door twee om uit de straal te vinden. Bijvoorbeeld, als de diameter 11 inch is dan de straal is 11 / 2 = 5,5 inch.

• Verdeel de omtrek van de cirkel door de constante pi, en vervolgens door twee om uit de straal van de cirkel te vinden. Bijvoorbeeld, als de omtrek 17,5 inch is, de straal is 17,5 / (3.142 * 2) = 2.785 inch.

• Deelt u de cirkel gebied door de constante pi, en neem vervolgens de vierkantswortel voor het berekenen van de straal. Bijvoorbeeld, als de cirkel gebied 27 vierkante inch is, de straal is vierkantswortel (27 / 3.142) = vierkantswortel (8.593) = 2.931 inch.Gerelateerde Berichten