Hoe te stimuleren een 11-maanden oude de zintuigen

02/28/2016 by admin

Hoe te stimuleren een 11-maanden oude de zintuigen

Terwijl slechts een paar korte maanden geleden uw baby een hulpeloos pasgeboren was, is hij bijna een jaar oud nu en reeds volledig betrokken zijn in het verkennen van de wereld om hem heen. Uw bijna-peuter is een beetje spons, inweken van alle informatie en ervaringen u bieden en het leren van uw voorbeeld. Door het stimuleren van uw baby's zintuigen op een regelmatige basis, bent u helpen de miljarden van neuronen in zijn ontwikkelende hersenen te maken meer en meer verbindingen, uitleggen Sara Gable en Melissa jacht in "Natuur, koesteren en vroege ontwikkeling van de hersenen", die van zijn hersenen bedrading systeem vormt en maakt hem slimmer.

Instructies

• Lezen om uw baby regelmatig te stimuleren gezicht en geluid, en helpen haar vroege taalvaardigheden te ontwikkelen. Vinden boeken met kleurrijke foto's en praten over de verschillende kleuren. Zoek naar boeken die zijn ontworpen voor baby's met verschillende texturen voor haar om te voelen en gebruiken verschillende tonen wanneer u lezen--heb je haar grootste aandacht wanneer u een paar fluistert nemen.

• Maak muziek. U kunt uw baby tonen hoe bang op potten en pannen, piano spelen terwijl hij langs op een xylofoon kranen of gewoon spelen een grote variatie van muziek om uw baby om verschillende geluiden te bloot te stellen. Leer uw baby eenvoudige liederen hij aan, ook, zoals Pat-a-Cake meedoen kan. Verkennen van dierlijke geluiden; u kunt hem tonen foto's van verschillende dieren en de bijbehorende geluiden maken of spelen nummers die dierlijke geluiden opnemen.

• Kennismaken met uw baby alle dingen in haar omgeving door erop te wijzen en het identificeren van alles om haar heen. U kunt haar dragen rond het huis, wijzen en naamgeving van kasten, ketels en stoelen. Aan de slag op haar niveau en wijzen van objecten als je cruise rond, of neem haar op een wagentje rit buiten, wijzen van bomen, bloemen en dieren. Wanneer je buitenshuis, helpen haar haar gevoel van geur met stoppen om te ruiken de bloemen, de geur van vers gemaaid gras en te wijzen op andere onbekende geuren merken kunt verkennen. Rustige momenten gebruiken om te helpen stimuleren uw kind hoorzitting, stimuleren haar om te stoppen en luister naar de vogels tjilpen, vliegtuigen vliegen overhead of gelach van kinderen spelen in de buurt.

• Gebruik voedsel als een kans voor uw baby om te verkennen met zijn zintuigen, laat hem verkennen verschillende texturen, geuren en smaken. Zet uw baby in zijn stoel en laat hem genieten van verschillende voedingsmiddelen, houden in mening voedsel dat niet veilig zou zijn. Bijvoorbeeld, geef hem segmenten van een banaan voor hem aan beslag tussen zijn vingers te voelen de papperig textuur. Laat hem geur en de smaak van een schijfje citroen monster. Help uw kind label proeft en ruikt door het identificeren van de zoete geur van de vrucht en dan vraag hem hoe het smaakt en voelt in zijn mond. Laat hem vergelijken met de verschillen tussen een schijfje banaan bij kamertemperatuur en een die heeft zijn gekoeld in de koelkast om te ervaren warme en koele.

• Vul een doos met items die verschillende texturen, zoals schuurpapier, een fleece sjaal, een zachte haren borstel en een harde bal hebben. De items uit de doos een nemen op een moment, hebben uw baby houden of het object aanraakt en praten over zijn textuur. Wasserij tijd kunt u touch, te verkennen. Laat uw peuter voelen items met verschillende texturen, zoals gladde, zachte lakens en ruwe haak en lus bevestigingsmiddelen en identificeren van de textuur.Gerelateerde Berichten