Gezondheidseffecten van de kant van het leven in de ruimte

04/12/2013 by admin

Gezondheidseffecten van de kant van het leven in de ruimte

De aanwezigheid van de zwaartekracht helpt leven op aarde ondersteunen. Het gebrek aan zwaartekracht in de ruimte is een hinderpaal voor het leven in de ruimte. De eerste organismen om te reizen in de ruimte waren dieren. In 1961 werd kosmonauten Yuri Gagarin de eerste persoon om te gaan in de ruimte, in een lage baan rond de aarde. Ruimtemissies blijven stijgen in lengte; echter, zonder een vorm van kunstmatige zwaartekracht, leven in de ruimte brengt vele gezondheid bijwerkingen.

Uitdroging

Mensen leven in de ruimte zou worden onder de voortdurende dreiging van uitdroging, als nul zwaartekracht de herverdeling van vloeistof door het hele lichaam veroorzaakt. Zwaartekracht veroorzaakt het grootste deel van vloeistoffen kunnen worden opgeslagen in de onderste helft van het lichaam, maar in nul zwaartekracht, vloeistoffen reizen naar het bovenlichaam. Wanneer de hersenen vloeistoffen in het bovenlichaam zintuigen, ontvangt deze signalen dat het lichaam een overmaat van vloeistoffen heeft, wat leidt tot frequente uitscheiding die leiden uitdroging tot kan. Mensen leven in de ruimte zou moeten om hun vochtinname voortdurend te controleren.

Spier verlies en bot verslechtering

Spier verlies en bot verslechtering worden een groot probleem van het leven in de ruimte. Het lichaam is gebaseerd op aantrekkingskracht aan formulier sterke botten. Onder nul zwaartekracht beginnen de beenderen te verslechteren omdat er minder stress op het lichaam. Spieren beginnen te verliezen Toon en definitie gebrek aan gebruik, en zij uiteindelijk beginnen te atrofie.

Ruimte programma's verzenden astronauten die in topvorm en voorwaarde zijn als de gemiddelde persoon zou ervaren problemen verergerd. Astronauten besteden veel van hun tijd bestrijding van spieren en botten verslechtering met regelmatige vermoeiende oefening.

Lichaamssystemen

Mensen leven in de ruimte zou veel meer vatbaar voor ziekte en ziekte, als ruimte immuunsysteem van het lichaam verzwakt. Het lichaam produceert ook minder rode bloedcellen in de ruimte, wat resulteert in iets genaamd ruimte bloedarmoede. Hoewel dit niet een levensbedreigende aandoening, zou leven in de ruimte afnemen prestaties. Zero gravity is van invloed op het cardiovasculaire systeem door te vertragen het hart. Het hart is bedoeld om te werken onder zwaartepunt voor optimale doorbloeding. Veel mensen met hartaandoeningen kon niet leven in de ruimte.

Andere effecten

Andere bijwerkingen gezondheid zou omvatten het dunner worden van de huid onder nul zwaartekracht. Epitheelweefsel is niet correct vernieuwd in de ruimte, die tot interne problemen zoals leiden kan intestinale en maag problemen na verloop van tijd. Blootstelling aan straling hogere kan problemen met reproductie veroorzaken. Bovendien, zou mensen terug te keren naar aarde evenwicht aandoeningen van problemen met het binnenoor die optreden wanneer blootgesteld aan nul zwaartekracht ervaren. Deze problemen, die hand-oog coördinatie en houding beïnvloeden zou, zijn onder meer duizeligheid. Op dit moment hersteltijden van deze bijwerkingen zijn gebaseerd op de lengte van de missie, en zijn niet bekend voor het leven in de ruimte voor langere tijd.Gerelateerde Berichten