Hoe toe te passen voor een visum voor Marriage in Japan

03/14/2013 by admin

Hoe toe te passen voor een visum voor Marriage in Japan

Als u van de Verenigde Staten bent, hoeft u niet een visum voor een bezoek aan Japan (of zelfs om te trouwen) tenzij u in Japan voor langer dan 90 dagen verblijft. Ervan uitgaande dat u verblijft in Japan met uw echtgenoot, maar moet u een echtgenoot visum aanvragen na de ceremonie. De echtgenoot visa kan je moet blijven in Japan voor zo lang als je wilt, als het om drie jaar moet worden vernieuwd. Zie hieronder voor een stapsgewijs door het proces.

Instructies

Trouwen in Japan

• Solliciteren bij een Amerikaanse consulaat of ambassade in Japan een beëdigde verklaring van Competency to Marry. Dit verklaart dat u legaal in aanmerking komen zijn om te trouwen. Er zijn twee delen van dit document, de tweede van die moet worden voltooid in Japans.

• Notarize de beëdigde verklaring van bekwaamheid om te trouwen. Ook kan dit worden gedaan op het Amerikaanse consulaat of de ambassade. Daar zul je een $30 notaris fee te betalen.

• De eerste helft van de beëdigde verklaring van bekwaamheid to Marry (het deel die u hebt uitgevoerd in het Engels) worden omgezet in Japans. Betalen van een professionele vertaler als hoeft te worden. U zal moeten hebben het hele document in Japans in om deze te door immigratieambtenaren als geldig worden beschouwd.

• Voer een Todoke Kon-in. Dit is een gemeentelijke huwelijk registratieformulier dat uw Japanse echtgenoot kan krijgen en op lokale gemeentelijke overheid kantoor invullen (meestal op het stadhuis waar je woonachtig bent). De Todoke Kon-in moet worden ondertekend door twee getuigen, die ongeacht hun nationaliteit worden kunnen.

• Neem contact op met de gemeentelijke overheidsbureau voor extra vereiste documenten. Uw Japanse echtgenoot kan hebben om zijn of haar familie registreren (Koseki Tohon). Als een vreemdeling zul je in te dienen van uw paspoort en/of uitheemse registratiekaart (indien van toepassing).

• Trouwen. Na de ceremonie, terugkeren naar het gemeentelijk bureau dat het huwelijk wettelijk erkend. Na het betalen van een vergoeding van 350-yen, zal u een certificaat van aanvaarding van de kennisgeving van het huwelijk worden afgegeven.

Aanvragen van een visum echtgenoot

• Brengen uw certificaat van aanvaarding van de kennisgeving van het huwelijk, passport, uitheemse registratiekaart (indien van toepassing), twee paspoort-formaat foto's, vereiste aanvraagformulieren (beschikbaar op www.immi-moj.go.jp), een juridisch document verifiëren uw financiële middelen van steun (zoals een bankafschrift) en uw geboorte certificaat aan het regionaal immigratie Bureau. Zorg ervoor om uw paspoort afgestempeld met bewijs dat u een visumaanvraag hebben ingediend.

• Wachten voor het ministerie van Justitie om uw aanvraag goed te keuren. Dit duurt meestal één of twee maanden. Zolang u al waarheidsgetrouw over het materiaal voor uw toepassing en uw andere documentatie legitiem is, moet u geen probleem ontvangen goedkeuring. Als uw 90 dagen van visumvrijstelling verlopen voordat uw aanvraag is goedgekeurd, zul je niet het land te verlaten. De stempel in uw paspoort (deel 2, stap 1) kunt u blijven in Japan juridisch terwijl uw visumaanvraag wordt verwerkt.

• Uw echtgenoot visum vernieuwen alvorens het verloopt. De vervaldatum wordt vermeld op het visum (één of drie jaar). Visum verlenging werkt hetzelfde als toepassing: de regionale immigratie kantoor en vul de vereiste formulieren in uw toepassing documenten (zie deel 2, stap 1) brengen. Het is het beste toe te passen voor vernieuwing twee maanden vóór de vervaldatum van uw visa´s.

• Blijven vernieuwen uw echtgenoot visum zo nodig te blijven in Japan juridisch.

Tips & waarschuwingen

  • Het is cruciaal voor uw echtgenoot visum te vernieuwen alvorens het verloopt. Als u vergeet om te vernieuwen, u zal worden beschouwd als een illegale inwoner en kan worden uitgezet!


Gerelateerde Berichten