Wat zijn wettelijke mijlen?

05/05/2012 by admin

Wat zijn wettelijke mijlen?

Miles zijn meeteenheden voor lengte, van 5,280 voeten of acht furlongen, vaak gebruikt in de Verenigde Staten en Groot-Brittannië. Een statuut mijl is de naam gegeven aan de definitieve meting gebruikt in Groot-Brittannië en Amerika, waar de mijl waarnaar op wegen tekenen of kaarten zijn bijvoorbeeld wettelijke mijlen. Er zijn kleine verschillen in het statuut, international en zeemijl.

Oorsprong van de mijl

De woord-mijl vloeit voort uit de Latijnse woord mille, wat betekent dat 1.000. De Romeinse mijl was 1.000 schreden. De Romeinen die een tempo omschreven als twee stappen, links en rechts, betekende het een totaal van 2.000 stappen. Er zijn duidelijk problemen met het gebruik van inconsistente metingen zoals stappen, die van persoon tot persoon variëren kunnen, en uiteindelijk een bepaalde afstand moest worden besloten. In een daad van Parlement, koningin Elizabeth ik besloten dat een mijl worden acht furlongen, 80 kettingen, 320 staven [1] moest, 1,760 werven of 5,280 voeten. De lengte werd statutair besloten in 1592, vandaar de naam statuut mijl.

Statuut vs. International mijl

Als ons vermogen om te meten en meer precies groeide, werd het erkend dat verschillende landen werden met behulp van iets andere metingen voor voeten en werven, en zoals werven werden gebruikt voor het meten van een mijl, lichtjes verschillend mijl lengtes werden gebruikt. Verschillende landen ingestemd met een internationale meting van de voet als 30.48 centimeter, waardoor de internationale mile 1,609.344 meter precies (te verwarren het probleem dit kan ook worden genoemd een internationale statuut mijl). De Amerikaanse statuut mijl, ook wel een enquête mijl, maatregelen 1609.3472 meter, een verschil van 3.2 millimeters (1/8 inch) per mijl. Dit is te wijten aan een gebruik van de vergelijking van een enquête voet evenaren 1.200/3,937 meter in plaats van 30.48 centimeter.

Nautische vs. statuut mijl

Nautische mijlen werden oorspronkelijk anders uitgewerkt tot mijl, vanwege de aard van zee reizen. Ze werden gemeten met behulp van de boog van de aarde, en 1 procent van 1 graad van de aardse curve waren. Als de curve van de aarde is niet volledig zelfs en sferische, betekende dit dat in sommige gebieden, een zeemijl groter dan in andere was. In 1954 overeengekomen Amerika dat de internationale zeemijl van 1,852 meter zou worden aangenomen.

Afkorting van mijl

De officiële afkorting van de wettelijke mile en enquête mile is "mi." Echter, ondanks de beste inspanningen van het nationale Instituut van normen en technologie, is het zelden gezien buiten haar publicaties. Meest voorkomende afkortingen, zoals mijl per gallon (mpg) of mijl per uur (km/h), de neiging om te worden aangeduid met alleen de letter "m." Zelfs verkeerstekens zeggen mijl of gebruik gewoon de letter "m."Gerelateerde Berichten