Welke effecten heb Rock-'n-Roll in de jaren 1950?

10/02/2012 by admin

Welke effecten heb Rock-'n-Roll in de jaren 1950?

Over het algemeen beschouwd bereikt als de eerste record van de rock-'n-roll, "Rocket 88" haar 60e verjaardag in 2011. Met een 18-jarige Ike Turner op piano, het diende als een muzikale sjabloon voor het nieuwe opmaakprofiel, en werd zelfs in Sun Studio's opgenomen door Sam Phillips, die verdere bijdragen tot rock in de komende dagen maken zou. De weg effenen voor groothandel culturele revolutie in de jaren 1960, werd rock-'n-roll in de jaren ' 50 de stem van de adolescentie.

Economie

De jaren 1950 waren een economische boom tijd voor de Verenigde Staten, met productie en nieuwe huizen groeien in een record tempo. De auto gestold zijn culturele plaats, en economische welvaart was, voor de eerste keer, weerspiegeld in de tiener samenleving. Het woord "tiener" was nauwelijks 10 jaar oud. Vergoedingen en discretionaire uitgaven groeide. Radiostations een beroep gedaan op de nieuwe welvarende jeugd door de loting van de rock and roll. De economie kreeg een impuls door zowel de groeiende platenindustrie en de resultaten van rock-'n-roll radioreclame.

Demografie

De coalescing kracht van rock-'n-roll werd vergroot met de opkomst van de tiener demografische die het gevolg is van de post wereld oorlog II baby boom. Het grote aantal potentiële fans toegestaan een opwaartse spiraal om te beginnen, met meer vraag naar rock en roll, die verhoogde de blootstelling, en die op hun beurt meer fans aangetrokken. Aangezien de tiener bevolking tegen het einde van het decennium beklommen, deed dat de populariteit van de muziek.

Integratie

Rock-'n-roll als een stijl heeft zijn oorsprong in zowel witte volksmuziek en zwarte blues. Gemeenschappelijke punten van gedeelde muziek begon te vervagen de raciale lijnen, bevordering van empathie en aanvaarding. Rock and roll beoordelingen begon met zwarte en witte publieksleden gescheiden door touw, maar publiek mengen werd meer gemeenschappelijke, en originele "race" records gevonden mainstream populariteit ten opzichte van afgezwakte witte cover versies.

Plantgoed zaden

Fans van rock-'n-roll in de jaren 1950 omvatte veel van de muzikanten van de jaren ' 60, die in wijzigingen in muziek, mode en cultuur 10 jaar later luidde. Kunstenaars zoals de Beatles werden beïnvloed door jaren ' 50 rockers zoals Elvis Presley en Buddy Holly. De Beach Boys gebouwd op de auto/muziek alliantie gesmeed door Chuck Berry. Presley's enorme populariteit in de late jaren ' 50 in de mainstream rock-'n-roll gebracht.Gerelateerde Berichten