Verschillende soorten schurft bij katten

08/24/2012 by admin

Verschillende soorten schurft bij katten

Schurft veroorzaken verschillende soorten mijten--kleine, acht-legged parasieten--bij katten. Wanneer uw kat in contact met een andere kat besmet met de mijten of komt met beddengoed en grooming tools gebruikt met een besmet dier, kunnen het ook kan worden besmet. Behandel uw kat voor mijt parasitaire aandoeningen als uw kat lijdt jeukende huid of haaruitval te geven van uw kat verlichting van deze symptomen en secundaire infecties te voorkomen.

Demodectic schurft

Hoewel vaker voor bij honden, demodectic schurft kan ook invloed hebben op katten. Deze ziekte wordt veroorzaakt door de demobiliseren cati of D. gatoi mijt en kan invloed hebben op alle leeftijden van katten, volgens PetEducation.com. Hoewel het alle soorten katten besmetten kan, komt het vaakst in de Birmese en Siamese rassen. De parasitaire mijten veroorzaken jeukende, rode laesies op de oogleden, hoofd, oren en nek in gelokaliseerde gevallen en het lichaam en voeten in veralgemeende gevallen. Immuun-onderdrukken ziekten kunnen leiden tot de aandoening verergeren, zoals katachtige leukemie, katachtig immunodeficiency virus of diabetes. Een dierenarts zal de voorwaarde met een huid schrapen om te bekijken onder een Microscoop diagnosticeren.

Notoedric Mange

De Notoedres cati, een ander soort kleine mijt, veroorzaakt notoedric schurft, ook wel genoemd katachtige schurft. De vrouwelijke mijten live op de huid van de kat, gravende gaten in de huid om te storten eieren. Zodra de eieren oudere, de mijten paren, en de gehele levenscyclus van de mijt duurt twee tot drie weken. De ziekte treft van de kat oogleden, gezicht, nek, voeten en buik, waardoor grijsachtig korsten formulier en de huid te dikken. Vanwege de jeuk de mijten veroorzaken, de kat zal kras onophoudelijk en in sommige gevallen veroorzaken een secundaire huidinfectie aan formulier. Net als andere vormen van schurft, zal een huid schrapen door een dierenarts bepalen als de kat notoedric schurft heeft.

Schurft

De mijt Sarcoptes scabiei veroorzaakt schurft in katten, die, zoals notoedric schurft, wordt ook wel genoemd katachtige schurft. Terwijl schurft bij katten van alle leeftijden en rassen optreden kan, het meestal van invloed op jongere katten. De mijt dat ervoor zorgt dat de ziekte wordt doorgegeven van geïnfecteerde katten of honden aan andere dieren door direct contact omdat de mijt niet lang af van zijn gastheer overleeft. Na de blootstelling oudere de mijten na drie weken, waardoor er extreme jeuk, laesies en kleine rode bultjes op de oren, gezicht, ellebogen, borst, enkels en buik van de kat. Indien onbehandeld, leiden de letsels tot verdikking, kreuken en verdonkering van de huid.

Overwegingen

Als schurft is gediagnosticeerd, moet een kat ondergaan diergeneeskundige behandeling om zich te ontdoen van de mijten die veroorzaakt de ziekte. Gebruikelijke behandeling voor alle soorten mange omvat scheren van de kat haar, het baden met een zachte shampoo en betrekking hebben op de huid met een 2 tot 3 procent kalk zwavel duik dagelijks voor zeven dagen. U wellicht opnieuw toe te passen de dip voor maximaal zes tot acht weken. Andere afwijkend (niet goedgekeurd) behandelingen omvatten het gebruik van ivermectin of actuele afstotend vlo, waarvoor toezicht van een dierenarts. Naast de behandeling van de mijten, kan uw dierenarts antibiotica voor de behandeling van eventuele secundaire huidinfecties aanbevelen. Zorgvuldig omgaan met katten met schurft, zowel sarcoptic als notoedric schurft kan verspreiden voor de mens, hoewel de ziekte zal meestal alleen laatste 12 tot 14 dagen op mensen, volgens PetPlace.com.Gerelateerde Berichten