Voeding pasgeboren Kittens

02/13/2012 by admin

Zoals alle zoogdieren produceren katten melk waarmee te voeden hun kittens in de maanden voordat ze klaar voor vast voedsel zijn. Situaties zich soms voordoen waarin een moeder kat niet kan of zal niet voeden een of meer van haar kittens. Afhankelijk van de leeftijd van de kittens wellicht ze alleen uren om het voedsel dat ze nodig hebben of zullen ze sterven. Voeden van een pasgeboren kitten is eigenlijk heel eenvoudig. Voor het grootste deel, je moet gewoon de voedsel voor het kitten en instinct zal overnemen.

Instructies

• Geef niet het kitten melk uit uw koelkast. Baby katten hebben verschillende voedingsbehoeften dan baby koeien, en geven een kitten koe melk kan maken het ziek. Kopen speciaal ontworpen kitten formule van uw dierenarts, een lokale dierenwinkel of het huisdier afdeling van talrijke warenhuizen. De formule is ontworpen om de exacte voedingsstoffen die baby katten nodig hebben om naar behoren te ontwikkelen.

• Meng de formule volgens de aanwijzingen van het pakket en plaatst u deze in de fles kitten. Knijp de tepel voorzichtig om ervoor te zorgen dat het is niet verstopt of dat de stroom van formule anders is niet geblokkeerd. Zodra u hebt bevestigd dat de formule via de tepel stromen kan, kun je het aan de kitten.

• Presenteren de fles van formule aan de kitten, haar mond met de tepel verschuiven zodat het op het zuigen zal. Het kitten zal eten totdat het vol is, dan zal de tepel spugen. Controleer de formule pakket voordat u probeert op te slaan enige overgebleven formule, aangezien niet alle formule mixen houden zal goed zodra zij hebben vermengd met water.

• Gebruik een pipet te deponeren een paar druppels van formule tegelijk naar de achterkant van de keel van het katje indien zij weigert te eten of niet in staat om te drinken uit de fles is. Hoewel dit een veel meer inspanning dan het gewoon geven het kitten een fles duren kan, moet het kitten snel herstellen van zijn sterkte en beginnen drinken rechtstreeks uit de fles binnen een paar dagen.Gerelateerde Berichten