Hoe het verhogen van de snelheid van een opgeloste stof te los

11/16/2016 by admin

Ontbinding is een bekend proces. Zout, lost bijvoorbeeld gemakkelijk in water, als doet suiker in de koffie. Op een moleculair niveau bestaat ontbinding van de moleculen van een opgeloste stof--zout of suiker--geconfronteerd en omhoog in paren rangschikken met de moleculen van een oplosmiddel--water of koffie. Alleen wanneer een gelukt is gemaakt kan de opgeloste stof ontbinden in het oplosmiddel. Om te verhogen het tarief waartegen een opgeloste stof oplost, moet u de snelheid waarmee moleculen binnen de opgeloste stof kunnen tegenkomen en vervolgens koppelen met moleculen binnen het oplosmiddel verhogen.

Instructies

• Plet de opgeloste stof in kleinere stukken. Snijd de opgeloste stof in kleinere stukken met behulp van een mes als het bestaat uit grote, stevige stukken. Slijpen van de opgeloste stof naar beneden met behulp van een mortier en een stamper, of met behulp van een blender als het bestaat uit kleine stukjes verpulveren. Bijvoorbeeld, om te verhogen van het tempo waarin Keukenzout lost op in water, gebruik een mortier en een stamper in te verpletteren de zoutkristallen kleinere kristallen.

Breken van de opgeloste stof verhoogt het tarief waartegen het oplost door het verhogen van de oppervlakte. Verhoogt het aantal moleculen van de opgeloste stof die in contact moleculen van het oplosmiddel op een gegeven moment komen kan, de mogelijkheid voor succesvolle koppeling van de opgeloste stof en oplosmiddelen moleculen, het optrekken van het steunpercentage van ontbinding.

• Verwarm het oplosmiddel. Giet het oplosmiddel in een pan en plaats de pan op laag vuur voor ongeveer een minuut. Gebruik een thermometer om de temperatuur van het oplosmiddel om ervoor te zorgen dat het stijgt te controleren.

Een microgolf gebruiken om te verwarmen het oplosmiddel als u niet beschikt over een pan en fornuis beschikbaar. Plaats het oplosmiddel in een microwavable container en plaats het in de magnetron op hoog vuur gedurende 10 seconden. Raak de kant van de container om te controleren als het oplosmiddel is opgewarmd. Zorg ervoor dat uw oplosmiddel magnetron veilig voordat het aan het warmrijden in de magnetron.

Opwarming van de aarde het oplosmiddel verhoogt de snelheid van de moleculen binnen de vloeistof. Dit verhoogt het tarief waartegen de opgeloste stof oplost door het verhogen van de snelheid waarmee de moleculen in het oplosmiddel botsen en met succes koppelen met de moleculen in de opgeloste stof.

• Roer de oplossing voortdurend als u de opgeloste stof aan het oplosmiddel toevoegt. Roeren verhoogt het tarief waartegen de opgeloste stof lost doordat het contact tussen de opgeloste stof en de solvent, een effect vergelijkbaar met het effect van verplettering bestaat, de opgeloste stof in kleinere stukken.

Tips & waarschuwingen

  • Wees voorzichtig met opgeloste toxiciteit als u van plan bent op breken of het pulverizing. Aandrukken kan verhogen uw risico van het inademen van deze of komen in contact met uw huid.
  • Wees voorzichtig met het oplosmiddel toxiciteit en kookpunt als u bent het Verwarming. De heter het oplosmiddel is, des te waarschijnlijker u bent te inhaleren of komen in contact met de dampen.


Gerelateerde Berichten