Wat zijn de voordelen & nadelen van een kind-vrije levensstijl?

10/03/2016 by admin

Wat zijn de voordelen & nadelen van een kind-vrije levensstijl?

Één van de eerste geboden die God aan Adam en Eva gaf moest "vruchtbaar en vermenigvuldig." In vroegere generaties, jonge mensen werden verwacht om te trouwen met het oog op het starten van een familie, en deze paren kon verwachten te besteden veel van hun volwassen gehuwd leven kinderen grootbrengen. Echter, culturele verwachtingen veranderen, en vele paren kiezen te blijven kind-vrij. Deze levensstijl heeft zowel voor- en nadelen.

Cultiveren van uw huwelijk

Een voordeel van een kind-vrije levensstijl is dat u en uw significante andere meer tijd hebben te besteden samen als een paar en uw relatie kunnen cultiveren. Succesvolle relaties tussen gehuwde paren vereisen een aanzienlijke investering van tijd en aandacht. Klinisch psycholoog Ellen Walker merkt op dat ouders doorgaans meer huishoudelijke verantwoordelijkheden hebben, minder tijd voor seks hebben en minder tijd doorbrengen samen dan kind-vrij paren, die leiden burgerlijke onenigheid tot kunnen. In een 8-jaar durende studie geschreven door assistent-professor van psychologie Brian Doss van Texas A & M University, 90 procent van 218 paren vond minder tevreden in hun huwelijk na het eerste kind werd geboren.

Helpen de planeet

Op 31 oktober 2011 bereikte de wereldbevolking 7 miljard mensen. Overbevolking plaatst een grote hoeveelheid stress op de planeet, en aangezien bevolking klimmen blijven, middelen kunnen verminderen. Als vruchtbaarheid en sterftecijfers volgen hun huidige trend blijven, zal de wereld hebben om te ondersteunen van bijna 11 miljard mensen tegen 2100, volgens een artikel door Tyler Fisher en Andrea Fuller in "USA Today." Sommige mensen zijn kiezen voor kind-vrij omdat ze niet willen bijdragen aan de bevolkingsexplosie. Lisa Hymas, senior redacteur voor koren, vat het door te zeggen: "Ik geef toe dat ik het probleem van de bevolking. Ik ben probeert te zijn deel van de oplossing."

Veroudering

Samenleving verwacht kinderen tot en met de zorg voor hun bejaarde ouders. Heleana Theixos, filosofie-professor van de Universiteit van Miami, merkt op dat "30 landen hebben wetten van de kinderlijke zorg dat een juridische verplichting op volwassen kinderen opzet om één of andere soort zorg voor noodlijdende en/of bejaarde ouders." Een potentieel nadeel aan het niet hebben van kinderen is dat u niet iemand hoeft om te zorgen voor u in uw oude leeftijd. De ongelukkige waarheid, is echter dat zelfs als u een kind hebt, er geen garantie is dat uw kind de mogelijkheid of de wens om te kijken nadat u zal hebben. Walker merkt op dat meer en meer volwassen kinderen naar huis na universiteit terugkeren zijn, en velen nog steeds financieel en emotioneel afhankelijk van hun ouders zijn. In plaats van uw kind op zoek na u, kan je merkt dat je nog steeds het verzorgen van uw kind tijdens uw gouden jaren.

Sociale isolatie

Walker schrijft dat "niet als een ouder in uw 20s, 30s en 40s kan betekenen de uitgaven veel tijd alleen." Andere ouders samen te komen voor park bezoeken en spelen datums, maar aangezien u geen kinderen, u ben niet uitgenodigd. Zelfs wanneer de ouders niet met hun kinderen, praten ze over hun kinderen. Dit kan stam vriendschappen en leveren van sociale situaties onhandig en ongemakkelijk.Gerelateerde Berichten