Wat Is het verschil tussen een Inductor & een Choke?

01/14/2014 by admin

Smoorspoelen zijn metalen spoelen gebruikt in circuits. Ze zijn in staat om te genereren magnetische velden wanneer ze huidige dragen. Ze kunnen ook voor het opwekken van magnetische velden in draden die in de buurt van hen. Smoorspoelen die worden gebruikt om te helpen filter signalen heten spoelen.

Functies

Zowel kleine als grote smoorspoelen worden gebruikt als spoelen. Hun ratings zijn hun waarde, de maximale stroom die ze kunnen omgaan en hun maximale weerstand tegen stroom. Sommige geknepen hebben ijzer kernen binnenkant van hen.

Betekenis

Choke filters help wisselspanningen reduceren tot zeer lage waarden, zodat een belasting component zoals een weerstand in principe DC spanningen zullen ontvangen. Deze ongewenste AC signaal schommelingen heten rimpelingen. Spoelen worden zeer vaak gebruikt om te filteren op radiofrequenties.

Overwegingen

De grootte van de choke bepaalt de cutoff frequentie of grens. Een grote choke betekent een lagere grenswaarde frequentie, en een kleine choke betekent een hogere grenswaarde frequentie. Grote ondernemingen zijn beter voor het nauwkeuriger filteren van ongewenste 120 hertz signalen en hoger van stopcontacten, bijvoorbeeld.

Stikken Circuits

Choke schakelingen worden gevormd door een interne spoel of een combinatie van een spoel en een of meer condensatoren. Choke circuits zijn low-pass filters omdat ze onkruid uit hoge frequenties en lagere degenen door doorgeven.

Gebruik

Spoelen uitfilteren de AC rimpelingen in voedingen om ervoor te zorgen een gestage DC uitgang. Spoelen zijn ook gevonden in circuits zoals Colpitts, Hartley en Clapp oscillatoren.Gerelateerde Berichten