Hoe om te mengen Hip Hop als een Pro DJ

03/31/2017 by admin

Hoe om te mengen Hip Hop als een Pro DJ

Hip-hop DJ mixen is een evenwicht tussen kunst en wetenschap. De records die u bent mengen moeten correct worden gesynchroniseerd met de juiste balans van volume voordat u beginnen kunt te mengen effectief. Dit zijn de technische vaardigheden die vereisen veel van de praktijk om te perfectioneren. Naast deze technische vaardigheden moet u ook creatieve inzicht, de mogelijkheid om de juiste overgangsperiode lied keuzes en een begrip van muzikale EBT en stromen binnen elke track, zodat u zeker kan weten op welke punten bewerkingen kunnen worden gemaakt.

Instructies

• Leren om beat-wedstrijd twee records. Dit is een noodzakelijke vaardigheid voor een DJ in elk genre. Speel de eerste record op een draaitafel, en gebruik het besturingselement cue om te luisteren naar de tweede disk via uw hoofdtelefoon. Past u de regelaar van de toonhoogte zodat deze overeenkomen met de snelheid en de schotel op de tweede draaitafel termijntransacties, verschuiven totdat de kick en snare drums van beide records samen vallen. Zodra ze zijn gesynchroniseerd, wachten op een instrumentale deel van het lied, zoals de intro, outro, of een defect. Schuif de crossfader over soepel uit kanaal een op kanaal twee, geleidelijk de eerste record uitfaden en vervagen van de tweede.

• Meester van de "Drop-In". Overeenkomen met het tempo van twee records zoals vóór, maar in plaats van het mengen van de twee nummers samen, een geschikt beginpunt op de tweede record vinden. Het kan zijn de intro, het begin van het eerste vers, of zelfs de eerste koor. De record op zijn plaats met één hand, waardoor de draaitafel te draaien onder houden. Wanneer de eerste record een logische eindpunt bereikt, snel de crossfader over slam op kanaal twee en de tweede record release, maken een naadloze segue tussen de twee sporen. Zorg ervoor dat u deze stap uitvoeren op de eerste slag van een maat, zodat het een dramatische, woordenstrijd effect produceren kan. Ook, ervoor zorgen dat het nog steeds tijdig moeten, zodat de overgang niet gooien af die dansen in het publiek. Dit vergt een scherpe crossfader curve op uw mixer.

• Nemen fundamentele krassen in het mengen. "Snijden In" is vergelijkbaar met "Te laten vallen In" maar gebruikt een eenvoudige kras om te markeren de komst van de tweede record. Instellen van het tempo en actiepunten net als instelling een Drop-In, maar in de vier bars voordat u de tweede record, de crossfader verplaatsen naar het midden en "jog" de tweede record heen en weer, waardoor de eerste beat van het tweede spoor te worden gehoord over de eerste. Het ritme van dit geluid wordt gedicteerd door je handbewegingen, zodat het helpen kan om te tellen in de nieuwe track, verplaatsen van uw hand met elk nummer, dat wil zeggen "een... twee... een, twee, drie, vier!" Dit bouwt anticipatie door de "aankondiging" de komst van de tweede track.

• Experimenteren met Beat-jongleren. Dit is een geavanceerde effect gemaakt door het spelen van twee records, vaak twee exemplaren van dezelfde record. Een aantal verschillende effecten kan worden gemaakt op deze manier. Afspelen van een korte lus op de eerste draaitafel, dan daling in de dezelfde lus op de tweede. Als het terugspoelen speelt voor de tweede keer, de eerste record naar het begin van de lus, en verplaats de fader terug over als de lus is voltooid. Hiermee maakt u een eindeloze lus van hetzelfde gedeelte van muziek. Hip-hop opdrachtgever DJ Kool Herc noemde dat een "Merry-go-round" en het is een fundamenteel onderdeel van heup-hop DJ, ideaal voor MCs op rijm.

Tips & waarschuwingen

  • Beat-jongleren kan uitgroeien tot een zeer complexe techniek wanneer uitgebreid. Probeer het spelen van twee records in synchronisatie, maar met de tweede schijf precies één beat achter de andere. Crossfader heen en weer bewegen tussen de twee kanalen in de tijd met de muziek maakt een één-beat vertraging die kan worden gebruikt voor het verfraaien van een lied. Luister naar Rob Swift en Roc Raida vanaf de X-ecutioners, of J-Rocc van The Beatnuts voor een masterclass in deze technieken.


Gerelateerde Berichten