Dieet voor een zwangere vrouw met Zwangerschapsdiabetes

11/26/2016 by admin

Dieet voor een zwangere vrouw met Zwangerschapsdiabetes

Zwangerschapsdiabetes is een veel voorkomende aandoening die ongeveer 4 procent van de zwangere vrouwen treft. Gelukkig, zijn vele vrouwen met Zwangerschapsdiabetes kundig voor zeggenschap hun bloedsuikerspiegel door het volgen van een gezond dieet dat geraffineerde koolhydraten beperkt. Terwijl elke vrouw individuele dieetbehoeften hebben zal, zijn de volgende basisrichtlijnen voor een zwangerschapsduur diabetes dieet.

Vermijd geraffineerde koolhydraten

De belangrijkste verandering die u in uw dieet aanbrengen kunt is te elimineren van geraffineerde koolhydraten. Geraffineerde koolhydraten bevatten witte rijst, suiker, witte bloem en regelmatige pasta. Deze koolhydraten zijn loer in koekjes, taart, frisdranken, koffie dranken, pasta's, crackers, tortilla's en broden die niet zijn gemaakt van volkoren meel. Consumptie van deze voedingsmiddelen zorgt ervoor dat uw bloedsuikerspiegel oploopt. Verhoogde bloedsuikerspiegel verhogen de kans op complicaties zoals pre-eclampsie hebben en een zeer grote baby (die zou vereisen een keizersnede).

Natuurlijke koolhydraten eten met mate

Een gezonde voeding moet bevatten veel hele granen en andere natuurlijke koolhydraten. Uitstekende bronnen voor deze natuurlijke koolhydraten zijn bruine rijst, volkoren brood en deegwaren, havermout, granen gemaakt van hele tarwe, bonen, fruit en groenten. Hoewel deze allemaal gezond opties zijn, kunnen teveel porties van deze voedingsmiddelen leiden tot verhoogde bloedsuikerspiegel. Uw arts kan vertellen u precies hoeveel porties te eten elke dag op basis van uw gewicht en andere factoren, maar in het algemeen, de meeste mensen hebben zes tot en met 10 porties per dag.

Dagelijkse behoeften

Nu u weet welke levensmiddelen te vermijden en welke u wilt eten in matiging, is het tijd om te kijken naar de rest van uw dieet. Terwijl uw arts of diëtiste een dieet om te passen bij uw gewicht en nutritionele behoeften op maat kan, meeste zwangere vrouwen met Zwangerschapsdiabetes de volgende moeten eten elke dag: zes tot en met 10 porties van brood en granen, allermeest zij volkorengranen; twee tot drie porties van fruit, kiezen van de gehele vrucht in plaats van SAP; vier of meer porties groenten; drie tot vier porties zuivel-producten; en drie porties vlees of andere eiwitten met inbegrip van vis, noten en eieren.

Geraffineerde suikers en vetten moeten worden gegeten spaarzaam. Ook, vergeet niet om uw voedsel verspreid in de loop van de dag, het eten van vijf tot zes keer om te helpen houden uw bloed-suiker niveaus zelfs.

Voorbeeld Menu Plan

Om u een idee van wat een dag op uw nieuwe eten plan zou moeten uitzien, hier is een voorbeeld menu waarin drie maaltijden en snacks, drie.

Ontbijt2 sneetjes volkoren toast2 tbsp. van pindakaas geen toegevoegde suiker1 kleine banaan

Halverwege de ochtend Snack1 oz. cheddarkaas6 volkoren crackers

LunchGemaakt met een volkoren tortilla wrap, 2 oz. gesneden van Turkije, een plak van tomaat, acht baby spinazie bladeren en een wig van lachen koe lichte kaasBaby wortelen met lichte ranch dressing8 oz. melk te drinken

Middag Snack¼ kopje cashewnoten1 kleine appel

Diner½ Gegrilde Kipfilet½ kopje gestoomde broccoli½ kopje bruine rijst1 kopje tossed salade met lichte dressing

'S avonds Snack6 oz. yoghurt¼ kopje gesneden aardbeienGerelateerde Berichten