Waarom moeten We enzymen voor de spijsvertering?

03/31/2017 by admin

Spijsvertering is het proces dat brokken van voedsel in kleine suikers, aminozuren, vetzuren en onderdelen van de nucleotide verandert. Deze kleine moleculen worden gebruikt door alle cellen in het lichaam te maken van nieuwe eiwitten, nucleïnezuren, vetten, suikers en vandaar de energie die nodig zijn voor het uitvoeren van alle activiteiten van de cel. Zonder spijsverteringsenzymen, zou er geen grondstoffen te houden cellen functioneren.

Betekenis

Spijsverterings Enzymen zijn cruciaal voor het afbreken van voedsel, zodat het kan worden opgenomen door het lichaam. Zodra het voedsel is opgesplitst in kleinere moleculen die kunnen worden opgenomen in de bloedbaan, kunnen de voedingsstoffen worden verspreid naar alle cellen in het lichaam en gebruikt om brandstof alle cellen activiteiten.

Functie

Spijsverterings Enzymen zijn eiwitten die specifieke moleculaire bindingen te breken. De obligaties vrij kleinere moleculen van de grotere voedseldeeltjes in het spijsverteringsstelsel. Veel verschillende spijsverteringsenzymen werken in de juiste volgorde te zetten voedsel in kleine moleculen die de bloedstroom kunnen worden ingevoerd.

Typen

Er zijn enzymen specifiek voor eiwitten (peptidases), vetten (lipasen) en koolhydraten. Zetmeel zijn polysacchariden, samengesteld uit veel suiker moleculen met elkaar, verbonden en worden verteerd door amylasen. Er zijn specifieke enzymen die uit elkaar bepaalde paren van suiker moleculen breken na amylase heeft ingebroken disacchariden (2 suiker moleculen met elkaar verbonden) zetmeel. Andere spijsverteringsenzymen zijn specifiek voor het verteren van nucleic zuren (DNA en RNA-moleculen).

Locatie

Spijsvertering begint in de mond. Zoals de tanden het voedsel in kleinere beetjes slijpen, amylase begint te zetmeel opgesplitst in suikers, en lipasen beginnen te breken lipiden. De maag breekt het voedsel uit elkaar door een combinatie van zure, mengen en maag enzymen (die werken op de zure pH van de maag). De alvleesklier maakt amylase, lipase en een verscheidenheid van enzymen om te breken uit elkaar eiwitten zodra het voedsel in de darmen is. De darmen hebben een aantal "brush border" enzymen, gelegen aan de darm cellen membranen, die disacchariden, kleine peptiden en nucleotiden in kleinere moleculen verteren.

Voordelen

Zodra het voedsel is gebroken kunnen neer kleine molecules (één suiker moleculen, aminozuren, vetzuren en nucleïnezuur onderdelen) de nutriënten moleculen invoeren het bloed. Vetzuren Kruis intestinale celmembranen en voer het bloed. Andere voedingsstoffen zijn specifieke proteïnen binden op de intestinale celwand en vervoerd over de intestinale cellen en vrijgelaten in het bloed. De voedingsstoffen in het bloed binden aan receptoren op cellen in het lichaam en zijn overgenomen door de cellen om energie en bouwstenen voor de moleculen die de cellen moeten maken om goed te functioneren.Gerelateerde Berichten