How to Convert Ppm naar Mg/Kg

11/20/2012 by admin

How to Convert Ppm naar Mg/Kg

U kunt beide delen per miljoen (ppm) en milligram per kilogram (mg/kg) voor het beschrijven van de concentratie van een stof, gedispergeerd in een andere. Deze eenheden van concentratie wetenschappers vaak gebruiken om informatie over de concentratie van met name verdunde oplossingen te verstrekken. De term "x" deel per miljoen betekent dat uit van een miljoen rekeneenheden totaaloplossing (bijvoorbeeld één miljoen gram) er zijn "x" eenheden van de stof van belang (in het geval van het voorbeeld zou dit "x" gram). De term mg/kg heeft een soortgelijke betekenis, maar specifieke massa eenheden gebruikt.

Instructies

• Ervoor zorgen dat de delen per miljoen waarde u converteert een massa per massa waarde. Dit is het typische gebruik van delen per miljoen. Als u een conversie naar mg/kg (die beide massa-eenheden), is de waarde van de ppm die u converteert waarschijnlijk een massa per massa waarde.

• De numerieke waarde van uw delen per miljoen meting uitschrijven. Bijvoorbeeld, als uw meting was 328 delen per miljoen, je zou schrijven uit 328.

• Schrijf de eenheden mg/kg na uw numerieke waarde. In het geval van het voorbeeld, zou u schrijven uit 328 mg/kg. Dit is alles wat nodig is omdat delen miljoen op basis van de massa per massa zijn identiek aan milligram per kilogram. U kunt dit om jezelf te bewijzen door te overwegen een milligram is een één-duizendste van een gram, of 0,001 gram, waardoor een kilogram is 1000 gram. Dus de verhouding van milligram voor kilo 0,001/1000, wat 0.000001, dat 1/1000 is is is, 000.

Tips & waarschuwingen

  • Aangezien een liter water op kamertemperatuur bijna precies een liter weegt, een concentratie uitgedrukt in milligram per liter voor een verdunde oplossing in water kan ook worden direct omgezet in delen per miljoen met minimale fout.


Gerelateerde Berichten