Het doel van de verschillende delen van de klarinet

03/31/2017 by admin

De klarinet geluid is uniek onder de instrumenten van het orkest of houtblazers familie. Het geluid is vanwege zijn bijna-cyclindrical vorm en uitlopende bell, akoestisch meeste als een orgelpijp. De onderdelen van de klarinet werken samen om dit geluid, zodat ze moeten verenigbaar zijn. Professionele muzikanten spelen klarinetten gemaakt van grenadilla hout terwijl amateurs harde kunststof klarinetten spelen.

Reed

Het doel van de verschillende delen van de klarinet

Het riet trilt tegen de klarinet mondstuk opening naar de kenmerkende klarinet geluid maken. Riet is afkomstig van een materiaal vergelijkbaar met bamboe gegroeid meestal in Frankrijk. Ze zijn bijna 7 centimeter lang en ongeveer 1 centimeter breed. De afmetingen van een klarinet mondstuk van opening lopen sterk uiteen als een speler de fysieke en artistieke kenmerken. Deze variabelen vereisen dat riet in maten van één tot vijf volgens de kracht of de dikte van het riet komen.

Ligatuur

Het doel van de verschillende delen van de klarinet

De ligatuur die behaalde het riet op de spreekbuis openen waardoor het riet te trillen. Er zijn verschillende stijlen van ligaturen met verschillende contactpunten op het riet. De klarinettist persoonlijke voorkeur (of leraar) zal bepalen welke stijl te gebruiken. De combinatie van reed, ligatuur en mondstuk zijn cruciaal voor de klarinettist Toon.

Vat

Het doel van de verschillende delen van de klarinet

Het vat is het stuk onder het mondstuk die het mondstuk naar de hoofdtekst van de klarinet, meestal 66 mm lang verbindt. Sommige klarinettisten probeert te bevestigen intonatie dat is consequent scherpe of plat kopen kopen een langere of kortere vat. De binnenkant diameter, of boring, kan variëren. De boring van het vat moet overeenkomen met de boring van de bovenkant van het lichaam van de klarinet.

Gaten en sleutels

Het doel van de verschillende delen van de klarinet

Elk instrument geluid bestaat uit partialen. Meestal horen we de eerste en laagste, gedeeltelijke van een Toon en de rest van de huidige partialen kleur toevoegen aan het geluid. Wanneer gaten op een klarinet vallen of de metalen toetsen zijn geopend of gesloten, is een andere Toon of pitch gehoord. De register-sleutel, op de achterkant van de klarinet, zorgt ervoor dat de eerste gedeeltelijke te verdwijnen en de pitch omhoog gaat door een twaalfde.

Lichaam

Het lichaam van de klarinet is cilindrisch tot de bel op de bodem. De twee belangrijkste lichaamsdelen, bedekt met gaten en sleutels, worden vergeleken in de fabriek, terwijl andere delen niet mogelijk. Het is absoluut noodzakelijk dat de boring, of binnendiameter, van deze onderdelen is precies hetzelfde waar zij samenkomen. De boring strookt niet helemaal door de cilinder maar in plaats daarvan vormt een lichte zandloper vorm.Gerelateerde Berichten